1/3

Royal Winter House Renovation

2017

This royal winter getaway is located within the exceptional context of a desert conversation reserve. With a background of rolling red dunes dotted with desert plants and free-roaming animals, the design intent was to create seamless transitions between the luxury of indoor living and the rawness of the outdoors.

Opening up the view was a primary objective, and was achieved through adjustments to the existing architecture. This involved swapping walls for full-height windows and using mullion-less glazing throughout the property to provide unobstructed views.

Continuity of color was key to create a sense of flow from outdoors to indoors. The design adopted a palette inspired from context. Colors and textures were drawn from elements of the wilderness landscape. The predominantly beige and brown palette was complimented by soft blue and green textural elements mimicking the organic patterns of sand, plants and water, and following the radial form of the building.

An immersive experience is the truest way to experience the desert. By creating an outdoor cooking area as an extension to the existing kitchen, the family was able to enjoy more time outside and entertain in light of true Bedouin culture.

Complete Renovation Works of the winter house including Façade Refurbishment, Complete Interior Design and fitout, MEP works, and Architectural Features. GRFN's scope included all disciplines design, project management, and construction supervision.

Client

Private

Location

Dubai, UAE

Type

Residential

Services

Construction Supervision; Engineering Design; Interior Design; Project Management;